info@lyxparfym.se

Hur gammal kan en parfym bli?

Bra att veta om parfym

Hur gammal kan en parfym bli?

Hur länge håller parfym

Hur gammal kan en parfym bli?

En parfym kan bli väldigt gammal då den innehåller alkohol som tar död på bakterier. Vissa dofter har ett utgångsdatum, men många välbevarade parfymer kan hålla i årtionden. Om du förvarar din favoritdoft på rätt sätt, bort från solljus och värme, kan den förbli behagligt väldoftande i flera år. Så länge vätskan fortfarande har sin signaturdoft bör det inte finnas några problem med åldern. Med detta sagt minskar en parfyms kvalitet gradvis med tiden på grund av avdunstning av doftoljorna och förändringar i doftsammansättningen. För att din parfym ska fortsätta att lukta som ny ska du se till att förvara den tättslutande på en sval och torr plats. Detta hjälper till att bevara den unika blandningen av ingredienser som skapar din signaturdoft!

Hur man får en parfym att hålla längre

För att få en parfym att hålla så länge som möjligt bör du vidta några åtgärder för att se till att den förvaras och underhålls på rätt sätt. Undvik att utsätta flaskan för direkt solljus eller värme och minimera luftexponeringen genom att alltid stänga locket ordentligt efter användning. Överväg dessutom att köpa en mindre parfymflaska så att du inte behöver oroa dig för att doften ska bli inaktuell innan du är klar med den. Med dessa tips i åtanke finns det ingen anledning till varför din signaturdoft inte kan förbli behagligt väldoftande i flera år!

Hur ska man förvara en parfym?

Det bästa sättet att förvara en parfym är på ett svalt, mörkt ställe, borta från direkt solljus och värme. Den idealiska temperaturen för förvaring av parfymer är mellan 16 °C och 19 °C. Kylning kan hjälpa till att hålla doften längre, men du måste komma ihåg att ta ut den ur kylskåpet innan du använder den så att dess naturliga oljor inte fryser fast. Se dessutom till att alltid stänga locket ordentligt efter användning och undvik att skaka eller spraya flaskan för kraftigt, vilket kan orsaka luftbubblor i vätskan. Om du följer dessa tips kan du se till att din favoritdoft förblir fräsch och levande så länge som möjligt

Butiker

Lyko
Bangerhead

Frågor och svar

Vanliga frågor och svar