info@lyxparfym.se

Bästa mascaran för känsliga ögon

mascara för känsliga ögon Bäst i test 2024

Bästa Mascaran För Känsliga Ögon 2024

Många upplever problem med obehag eller sveda när de använder en mascara. Men som tur är så finns det även mascara för känsliga ögon. Dessa mascaror är i regel allergitestade för att även personer med känsliga ögon ska kunna använda dom. Vi har valt ut flera riktigt bra mascara för känsliga ögon. Läs om både omdömen, recensioner och våra egna tester. Vi tror att ni kommer hitta den bästa mascaran för era känsliga ögon. Sidan innehåller annonslänkar

IsaDora Hypo Allergenic Mascara

IsaDora Hypo Allergenic Mascara

IsaDora Hypo Allergenic Mascara är det perfekta valet för dem med känsliga ögon. Den är särskilt utformad för att vara skonsam mot ögonen och orsakar inte irritation även vid långvarig användning. Formulan är lätt men ändå högpigmenterad med en jämn applicering som gör att fransarna ser naturligt vackra ut. Den är dessutom hypoallergen, så du kan säga adjö till allergiska reaktioner från konventionella mascaror!

 • Bäst i test
 • För känsliga ögon
 • 5/5
Lancome Definicils Mascara

Lancome Definicils Mascara

Lancome Definicils Mascara är ett utmärkt val för dem med känsliga ögon och kontaktlinser. Denna parfymfria formula är utformad för att vara skonsam mot ögonen, vilket gör den idealisk för daglig användning. Dess långvariga, klumpfria effekt gör den till ett utmärkt val för att skapa glamorösa fransar som håller hela dagen. En bra mascara för dig som har lite tunnare och rakare fransar.

 • Parfymfri
 • För linser och känsliga ögon
 • 4,9/5
Max Factor 2000 Calorie Mascara

Max Factor 2000 Calorie Mascara

Max Factor 2000 Calorie Mascara är utformad för personer med känsliga ögon. Den innehåller en speciell formula som är hypoallergen och inte orsakar irritation i ögonen eller på huden. Den här mascaran har bra volym, kan appliceras lätt och den kladdar inte och flagnar inte som andra mascaror gör. Borsten i denna mascara hjälper till att skapa upp till 300 % mer volym än andra liknande produkter, vilket gör den bra för dig som söker dramatiska fransar. Med sina enkla borttagningsmöjligheter behöver du inte oroa dig för skador på ditt känsliga ögonparti när du tar bort din mascara på kvällen.

 • Bra volym
 • Kladdar inte
 • 4,8/5
Clinique High Impact Mascara

Clinique High Impact Mascara

Clinique High Impact Mascara är det perfekta valet om du har kontaktlinser eller lite känsligare ögon. Den här mascaran är testad av ögonläkare, så den är säker och skonsam för ögonen. Den har en unik borste som hjälper till att lyfta varje frans för maximal volym, samtidigt som den förlänger och definierar din look. Dessutom kommer dess klumpresistenta formula inte att irritera känsliga ögon eller lämna efter sig fläckar och flingor.

 • Passar kontaktlinser
 • Känsliga ögon
 • 4,8/5
Lumene Blueberry Sensitive Mascara

Lumene Blueberry Sensitive Mascara

Den här mascaran har utvecklats i samarbete med Astmaförbundet och är tillräckligt mild för att kunna användas även på de mest känsliga hudtyperna. Formulan är lätt och enkel att applicera och ger en naturlig look som inte irriterar ögonen. Den unika lash-teknologin lyfter och definierar fransarna utan att klumpa eller kladda, vilket ger en naturlig men vacker finish.

 • Utvecklat med astmaförbundet
 • Skonsam mascara
 • 4,8/5
Idun Minerals Mascara Gull

Idun Minerals Mascara Gull

Idun Minerals Mascara Gull är en populär mascara bland personer med känsliga ögon. Den är formulerad för att vara parfymfri, vilket minimerar potentiella irriterande ämnen för personer med allergier eller hudkänslighet. Dessutom har mascaran testats oftalmologiskt, vilket gör den lämplig även för kontaktlinsbärare. Den lätta formulan tynger inte ner fransarna och ger en naturlig och fladdrande look som inte klumpar ihop sig.

 • Parfymfri mascara
 • Oftalmologiskt testad
 • 4,7/5
Era Perez Natural Almond Mascara

Era Perez Natural Almond Mascara

Era Perez Natural Almond Mascara är speciellt framtagen för att vara skonsam mot ögonen och ge en vacker look. Den vattentåliga formulan innehåller mandelolja, som har varit känd i århundraden för att ge näring och skydda det känsliga ögonområdet. Denna mascara är utformad inte bara för att ge dina fransar en intensifierad look utan även för att hjälpa till att hålla dem friska och fulla av liv.

 • Vattentålig
 • Känsliga ögon
 • 4,7/5
Annemaria Börlind Mascara

Annemaria Börlind Mascara

Annemaria Börlind Mascara är ett bra val för dem med känsliga ögon. Formulerad med naturliga ingredienser är den här mascaran utformad för att vara skonsam och vårdande för känslig hud. Formulan innehåller bivax som hjälper till att skydda, vårda och lugna ögonfransarna samtidigt som den ger volym och längd. Det bästa av allt är att den är lätt att applicera och ta bort utan irritation eller obehag.

 • Passar känsliga ögon
 • Bra volym
 • 4,7/5

Köpguide Mascara för känsliga ögon

När du köper mascara för känsliga ögon måste du leta efter vissa specifika egenskaper som garanterar säkerhet och komfort. Hypoallergena mascaror är viktiga eftersom det innebär att produkten inte innehåller några ingredienser som kan orsaka en allergisk reaktion. Förutom hypoallergena mascaror finns det även andra alternativ som icke-irriterande formler eller sådana som är gjorda med naturliga ingredienser. Du bör också vara uppmärksam på borstens stil och storlek eftersom detta hjälper dig att applicera den mer exakt och undvika obehag.

Tänk även på dessa punkter när du väljer mascara för känsliga ögon:

– Leta efter mascaror som är parfymfria, eftersom doftämnen också kan orsaka allergiska reaktioner.

– Kontrollera ingrediensförteckningen och undvik produkter med parabener, sulfater eller andra starka kemikalier.

-Välj vattenfast mascara med omsorg. Vissa vattenfasta mascaror kan vara för uttorkande och kan orsaka irritation.

– Överväg att skaffa ett prov av produkten innan du köper den så att du kan testa dess effekter på din hud utan att behöva binda dig till den fulla storleken.

 Läs dessutom recensioner från andra personer som har använt produkten för att få en bättre uppfattning om vilken typ av resultat du kan förvänta dig.

Frågor och svar

Vanliga frågor och svar

Vad är mascara för känsliga ögon?

Mascara för känsliga ögon är en form av kosmetika som använder milda ingredienser och naturliga färgämnen för att ge en jämn, definierad look utan att irritera den känsliga huden runt ögonen. Den innehåller vanligtvis färre doftämnen, färgämnen, konserveringsmedel eller andra potentiellt skadliga kemikalier än traditionella mascaror för att minska allergiska reaktioner eller känslighet.

Vem ska använda mascara för känsliga ögon?

Personer som har naturligt känslig hud runt ögonen, kontaktlinsbärare och personer med allergier eller känslighet för vissa kemikalier bör välja mascara som är särskilt utformad för känsliga ögon. Kvinnor som ofta bär lösögonfransar rekommenderas också att välja denna typ av mascara