info@lyxparfym.se

Hur länge håller parfym

Bra att veta om parfym

Hur Länge håller parfym?

Hur länge håller parfym

Den genomsnittliga hållbarhetstiden för parfym är cirka 12 till 30 månader. Detta kan variera beroende på typen av parfym, hur den förvaras och den allmänna miljön där den förvaras. För att se till att din parfym förblir fräsch och väldoftande så länge som möjligt ska du förvara den på ett svalt, mörkt ställe bort från direkt solljus eller värmekällor. Undvik extrema temperaturer och fuktförändringar för att din parfym ska hålla längre. Se dessutom till att hålla flaskan ordentligt stängd när den inte används. När det är möjligt bör du köpa parfymer i små storlekar som du kan avsluta innan de blir dåliga i stället för att investera i stora flaskor som kanske har en kortare livslängd. Med rätt underhåll kan parfym hålla i upp till 10 år.

Hur länge håller då en öppnad parfym?

Om du använder den regelbundet bör den hålla i ungefär 8-10 månader. Men om du bara använder den ibland kan du räkna med att den håller i upp till två år innan den förlorar sin doft och effektivitet. Vissa parfymer kan till och med behålla sin doft i tre eller fler år!

I slutändan beror parfymens hållbarhet på en mängd olika faktorer, till exempel hur mycket ljus- och värmeexponering den har utsatts för, om flaskan är tätt stängd när den inte används och hur ofta den används. Om den underhålls på rätt sätt bör en parfym av god kvalitet kunna hålla i upp till 10 år. För att se till att dina favoritdofter håller sig fräscha längre bör du förvara dem på ett svalt och mörkt ställe.

När det gäller en parfyms hållbarhet finns det ofta ett element av typ och sammansättning som måste beaktas. Parfymer med en högre koncentration av doftbaserade ingredienser som Eau de Parfum håller vanligtvis längre än cologne eller eau de toilette. Å andra sidan har parfymer som innehåller lätta citruselement kanske inte så lång livslängd i jämförelse med tyngre noter som tenderar att dröja kvar under längre perioder på huden.

Butiker

Lyko
Parfym
Bangerhead

Frågor och svar

Vanliga frågor och svar

Hur länge håller/räcker 30ml parfym?

30 ml parfym räcker cirka 2 månader om du sprayar 1 gång per dag.

Hur länge håller/räcker 100ml parfym?

50 ml parfym räcker cirka 6 månader om du sprayar 1 gång per dag.

Hur länge håller/räcker 50ml parfym?

50 ml parfym räcker cirka 3 månader om du sprayar 1 gång per dag.