info@lyxparfym.se

Bästa Mjällschampo

Mjällschampo bäst i test 2024

Mjällschampo

För att bli av med mjäll så är det bästa man kan göra att regelbundet tvätta håret med ett bra mjällschampo. Vilket mjällschampo som är det bästa kan ni läsa mer om på vår sida. Vi har testat flera mjällschampon och sedan valt ut de som vi tycker fungerade bäst mot mjäll hos oss. Det finns många olika märken att välja mellan och genom vår topplista så tror vi att det kommer bli enklare för er att välja rätt mjällschampo. Allt för att ni ska hitta det bästa mjällschampo för just er. Sidan innehåller annonslänkar.

Biolage Scalpsync mjällschampo

Biolage Scalpsync mjällschampo

Biolage Scalpsync mjällschampo är det mjällschampo som fungerade allra bäst för oss. Så vi tror och hoppas att de kommer att vara minst lika bra för er. Vi gillar detta schampo eftersom det innehåller zinkpyrition. Det lugnar hudirritationer och balanserar hårbotten för att se till att dina mjäll inte kommer tillbaka snabbt. Det är även väldigt prisvärt och kostar inte mycket mer än 130 kronor. Förutom att vi själva tycker om det så har mjällschampot även får väldigt många andra goda kundomdömen och recensioner.

 • Bästa mjällschampot
 • Balanserar hårbotten
 • 5/5
Redken Scalp Relief Dandruff Controll Schampo

Redken Scalp Relief Dandruff Controll Schampo

Redken Scalp Relief Dandruff Controll Schampo är ett annat väldigt bra mjällschampo. Även den innehåller zinkpyrithion som hjälper till att avlägsna mjäll och som även lugnar hårbotten och gör den mer behaglig. Vid regelbunden användning kan detta schampo hjälpa till att snabbt minska dina mjällsymptom precis som den gjorde för oss. Förutom att den motverkar mjäll så tycker vi även att håret känns både luftigt och snygg glansigt efter ett par dagar.

 • Bra mot mjäll
 • Luftigt
 • 4,9/5
Schwarzkopf Professional 3D Men Anti-Dandruff Schampo

Schwarzkopf Professional 3D Men Anti-Dandruff Schampo

Speciellt framtagen för män med mjäll. Detta schampo har en mild formula som rengör hårbotten och hår utan att torka ut. Det är berikat med Pyrithione för att minska mjäll. Resultatet är en friskare, renare hårbotten med inget mjäll. Det är ett mjällschampo som även fått mycket goda omdömen bland män i alla åldrar.

 • För män
 • Prisvärt
 • Luktar gott
Goldwell Dualsenses Scalp Anti-Dandruff Schampo

Goldwell Dualsenses Scalp Anti-Dandruff Schampo

Goldwell Dualsenses Scalp Anti-Dandruff Schampo är ett av de bästa mjällschampot på marknaden idag om ni frågar oss. Det är både väldigt effektivt mot just mjäll, samtidigt som det verkligen lugnar hårbotten. Goldwell Dualsenses Scalp Anti-Dandruff Shampoo är lätt att använda: massera bara in i vått hår, skölj ur ordentligt och upprepa vid behov. Efter att ha använt detta schampo kommer du att märka mindre fjäll och irritation – plus att ditt hår kommer att kännas mjukare, renare och friskare!

 • Effektiv mot mjälll
 • Lugnar hårbotten
 • 4,8/5
Goldwell Dualsenses For Men Anti-Dandruff Schampo

Goldwell Dualsenses For Men Anti-Dandruff Schampo

Goldwell Dualsenses For Men Anti-Dandruff Schampo är även det ett av de bästa mjällschampona. Goldwell har lyckats riktigt bra med att ta fram första klassiga mjällschampon. Detta mjällschampo både rengör och skyddar håret mot mjäll. Dofterna luktar riktigt gott och inte så starkt som många mjällschampon har en tendens att göra. Helt klart ett mjällschampo som är värt att prova om du har problem med mjäll.

 • svalkar
 • Effektivt
 • 4,8/5
Grazette Of Sweden Necin Mjällschampo

Grazette Of Sweden Necin Mjällschampo

Grazette Of Sweden Necin Mjällschampo hjälper till att hålla hårbotten frisk och fri från mjäll. Den är speciellt framtagen med balsam, aktiva ämnen mot mjäll för att avlägsna lösa fjäll från hårbotten. Schampot hjälper till att lindra irritation, främja en friskare hårbottenmiljö och minska oljighet. Det är lämpligt för alla hårtyper, inklusive färgat hår. Denna skonsamma men effektiva produkt kan hjälpa dig att uppnå varaktig lindring av mjäll utan att du behöver offra stil eller glans. Använd den regelbundet för bästa resultat.

 • Extremt skonsamt
 • Bra för irriterad hårbotten
 • 4,7
Paul Mitchell Tea Tree Mjällschampo

Paul Mitchell Tea Tree Mjällschampo

Paul Mitchell Tea Tree Mjällschampo  är speciellt utformad för att hjälpa till att hålla din hårbotten frisk och fri från fjäll. Detta schampo innehåller tea tree-olja, som länge har använts för sina antiseptiska och antiinflammatoriska fördelar. Det hjälper till att lugna och återfukta hårbotten samtidigt som det renar bort smuts, överflödig olja och mjällflagor. Andra ingredienser inkluderar pepparmint-, lavendel- och kamomilloljor som ger näring åt huden samt uppfriskar sinnena med sin uppfriskande doft.

 • Nöjda kunder
 • Prisvärd
 • 4,7
Head & Shoulders Mjällschampo

Head & Shoulders Mjällschampo

Head & Shoulders Mjällschampo är ett billigt mjällschampo som fungerar riktigt bra för de allra flesta av människor. Den är tillverkad för att minska förekomsten av mjällframkallande svampar i hårbotten. De aktiva ingredienserna verkar genom att störa svampens tillväxtcykel, hämma deras spridning och eliminera befintliga fjäll från din hårbotten. Det är ett mycket populärt mjällschampo som fungerar bra till ett lågt pris.

 • Billigt mjällschampo
 • Effektivt mot mjäll
 • 4/5

Köpguide Mjällschampo

När det gäller att välja ett mjällschampo finns det flera saker du bör ta hänsyn till. Här är några tips som hjälper dig att fatta rätt beslut.

Leta efter aktiva ingredienser – Välj ett schampo som innehåller aktiva ingredienser som zinkpyrithion, selensulfid, ketokonazol, stenkolstjära eller salicylsyra;

Om du letar efter mjällschampo är det viktigt att hitta rätt produkt för dina behov. Den här guiden hjälper dig att göra det bästa valet när du väljer ett mjällschampo till dig själv eller någon annan

När du köper ett mjällschampo ska du leta efter ett schampo som inte innehåller några starka kemikalier som sulfater, parabener och ftalater. Dessa ingredienser kan vara irriterande och uttorkande för hårbotten. Naturliga växtbaserade ingredienser som teträdsolja, trollhassel och pepparmyntsolja är bra alternativ till kemikaliebelagda schampon. De är kända för att ge svampdödande, antibakteriella och antiinflammatoriska fördelar som kan lugna en kliande hårbotten samtidigt som de ger lindring av mjäll

Det är också viktigt att välja ett schampo som passar din hårtyp. Fet hårbotten löper större risk att drabbas av mjäll, så leta efter ett schampo som är särskilt framtaget för detta. Om du har torr hårbotten och torrt hår ska du leta efter ett fuktgivande schampo med ingredienser som aloe vera eller sheasmör.

När du väljer rätt mjällschampo ska du tänka på hur ofta du planerar att använda det. Vissa schampon ska användas dagligen medan andra kanske bara behöver användas en eller två gånger i veckan.

Slutligen bör du tänka på priset. Det finns många mjällschampon på marknaden som varierar i pris från budgetvänliga till lyxprodukter. Välj ett schampo som ligger inom din budget och erbjuder de fördelar du behöver.

Frågor och svar

Vanliga frågor och svar

Vad är mjäll?

Mjäll är ett vanligt hårbottenproblem som gör att det bildas hudflagor i hårbotten och i håret. Det kan orsakas av en mängd olika faktorer, bland annat torr hud, fet hud eller en överväxt av jäst i hårbotten.

Vad är ett mjällschampo?

Mjällschampo är en speciell typ av schampo som är särskilt utformad för att hjälpa till att behandla mjäll. Det innehåller vanligtvis aktiva ingredienser som zinkpyrition, selensulfid och salicylsyra som verkar för att minska inflammation, lösa upp mjäll och avlägsna överflödig olja från hårbotten