info@lyxparfym.se

Bästa Primer

Primer bäst i test 2024

Primer

En primers uppgift är att släta ut samt att få den bas i sminket att klara av att sitta hela dagen. Det finns många olika sorters primer, där vissa är färgade och andra genomskinliga. Det finns även primers som kommer i former av olja, spray, kräm och även som stift. Oavsett vilken ni väljer så hittar ni på denna sida de allra bästa primer för i år. Vi har valt ut de primer som vi tycker är de bästa för just detta året. Sidan innehåller annonslänkar.

Elizabeth Arden Flawless Start Instant Perfecting Primer

Elizabeth Arden Flawless Start Instant Perfecting Primer

Den primer som vi tycker var bäst för i år är Flawless Start Instant Perfecting Primer från Elizabeth Arden. Den håller en väldigt bra kvalitet och är väldigt enkel att applicera. Primern tar bort ojämnheter och döljer alla porer väldigt effektivt. Den hjälper också till att jämna ut hudtonen och gör att sminket inte ser streckigt ut. Produkten är också väldigt lätt så den känns inte fet eller oljig på huden. Vi tycker att denna primer är fantastisk eftersom den ger dig en långvarig matt finish som ser fräsch ut hela dagen. Sammantaget rekommenderar vi starkt Flawless Start Instant Perfecting primer.

 • Bäst i test
 • Flytande primer
 • 5/5
Peter Thomas Roth Skin To Die For

Peter Thomas Roth Skin To Die For

En annan av de allra bästa primern är denna Skin To Die For från Peter Thomas Roth. Man får snabbt och enkelt till en mycket snygg och fin matt finish, samtidigt som den döjer både porer och ojämnheter på huden. Den smälter även in väldigt bra och snabbt så att man jämnar ut tonerna på ett mycket effektivt sätt. Vi vart väldigt nöjda när vi provade Peter Thomas Roth primer för första gången, men definitivt inte för sista gången.

 • Effektiv
 • Kräm primer
 • 5/5
Clarins SOS Primer

Clarins SOS Primer

Ja vad vore en topplista på primers utan det välkända kvalitetsmärket Clarins? Clarins SOS primer står sig alltid i toppen på listorna. Det förstår vi och håller med om, denna primer är en flytande primer som är mycket enkel att använda samt att applicera på ett korrekt sätt. Den skapar en mycket bra bas till din foundation. En fördel är att Clarins SOS Primer även skyddar och vårdar din hy.

 • Mycket bra
 • Flytande Primer
 • 4,9/5
NYX Professional Makeup Brightening Primer

NYX Professional Makeup Brightening Primer

En vegansk primer som bland annat har papayaextrakt. Primern ger huden ett fint lyser som sedan kommer att hålla hela dagen. Ja denna primer kan ge ett slutresultat på hela 17 timmar. Vi tycker att man får en snygg naturlig lyster och finish med denna primer från NYX. Huden både känns och ser len och fuktig ut. Ja det blir även mycket lättare att fortsätta makeupen med denna primer.

 • Vegansk forumla
 • Flytande Primer
 • 4,8/5
Shiseido Synchro Skin Soft Blurring Primer

Shiseido Synchro Skin Soft Blurring Primer

En primer som kommer som kräm. Det är en mycket effektiv primer som slätar ut porer och tar bort alla ojämnheter som man inte vill ha kvar. Den är även väldigt effektiv på att absorbera både svett och olja, vilket i slutändan gör att sminket kommer att sitta kvar mycket längre. Primern smälter naturligt in i huden och kommer göra att ni både känner och ser yngre ut. Denna primer passar alla sorters hudtyper.

 • Smälter in fint
 • Kräm Primer
 • 4,7/5
Maybelline Fit ME Matte + Poreless Primer

Maybelline Fit ME Matte + Poreless Primer

Denna primer från Maybelline är inte bara billig, utan även väldigt effektiv. Den fungerar på alla hudtyper som är normala upp till en lite fetare hy. Oavsett din hy typ så kommer resultat bli naturligt fint. Den är mycket enkel att applicera och när man är klar så är det inga problem med att fortsätta med sin makeup.

 • Billig primer
 • Kräm Primer
 • 4,7/5
Ola Henriksen Banana Bright Face Primer

Ola Henriksen Banana Bright Face Primer

För dig som söker en riktigt lyxig primer så är denna produkt från Ola Henriksen ett mycket bra val av primer. Primern innehåller både C och E-vitamin som självklart hjälper till mot ålderstecken. Den är enkel att använda och du kan blanda den även med din foundation. Det är en måste primer att prova på för den som har råd vill säga. Den kostar en bit över 400 kronor, men då får ni även primer i toppklass.

 • Högt pris
 • Makeup-primer
 • 4,7/
BareMinerals Prime Time Brightening Foundation Primer

BareMinerals Prime Time Brightening Foundation Primer

En riktigt långtidsverkande primer från BareMinerals. Primern är väldigt bra och motverkar allt från torra partier till tråkiga porer. Den gör huden både jämnare och ger en betydligt bättre och snyggare lyster. Det finns även Både vitamin C och Vitamin E i ingredienserna. Dessa med antioxidanterna kommer att vårda huden. Primern är även fri parfym och olja.

 • Långtidsverkande
 • Kräm primer
 • 4,7/5

Vad är Primer

Primer är en produkt som kan appliceras före makeup för att skapa ett jämnt och smidigt baslager. Primers hjälper också till att få huden att se mer ungdomlig och glödande ut eftersom de är fyllda med vårdande ingredienser, vitaminer och antioxidanter. De ger också ett extra skydd mot solskador, då det ofta finns ett visst UV skydd. Primers finns i olika konsistenser som vätskor, serum, krämer, geler och pulver så att du kan välja den som passar bäst för din hudtyp och dina behov. Det finns primers som är särskilt utformade för fet eller torr hud så att du kan hitta den perfekta primern för din hy.

Fördelar med primer

 • Olika texturer
 • Förbättrar appliceringen av smink
 • Olika formler tillgängliga för olika hudtyper

Frågor och svar

Vanliga frågor och svar

Hur länge ska primer torka?

Hur lång tid det tar för en primer att torka beror på formulan och din hudtyp. Vanligtvis tar flytande primers cirka en minut att torka, medan kräm- eller gelformler kan ta upp till tre minuter. Det är viktigt att inte applicera för mycket produkt eftersom det kan orsaka ojämn torkning. Om du märker att din primer inte verkar vara helt absorberad av din hud efter två minuter, försök att använda en mindre mängd produkt och minska den tid som den behöver för att stelna. Du bör också vänta tills din primer har torkat innan du fortsätter med sminkningen, eftersom detta säkerställer ett jämnt grundlager och hjälper till att se till att kosmetiken sitter på plats hela dagen.

Hur använder man primer?

För att använda primer på rätt sätt ska du börja med att rengöra och återfukta ansiktet. Låt fuktighetskrämen hinna absorberas helt innan du applicerar andra produkter. Applicera sedan ett tunt lager primer över hela ansiktet genom att försiktigt knacka med fingrarna eller med hjälp av en borste eller svamp. Låt primern stelna i några minuter innan du går vidare till din foundation och andra makeupsteg.